Een nieuwe profiteur erbij, mijnheer de minister

‘Annabel’-zanger Hans de Booij 65 jaar, woont noodgedwongen in caravan: “Kon huur niet meer opbrengen”

Hans de Booij, heeft op dit moment geen vaste woon- of verblijfplaats. De zanger kon door de coronacrisis en na een besmetting met het virus lange tijd niet werken en daardoor de huur van zijn appartement niet meer opbrengen. De 65-jarige De Booij verblijft daarom noodgedwongen in een caravan. Hij is dus letterlijk ingetreden in de club van de hang-matters.

De Booij moet aan het einde van de zomer weer weg uit de caravan omdat het er dan te koud wordt. Ik ben bang, zegt hij dat ik in de nachtopvang van een tehuis voor dak- en thuislozen terecht zal komen, of misschien zelfs wel onder een brug eindig. Ik ben ten einde raad.” Zijn zoektocht naar een sociale woning draaide ook op niets uit, wegens de zeer lange wachtlijsten.

Iedereen kan ik een uitzichtloze situatie terecht komen, mijnheer Diepdal. U daarop profileren dag na dag tegenover mensen die aan de onderkant van de maatschappij belanden is laakbaar.

Net daarom hebben we meer dan genoeg handtekeningen verzameld om spreekrecht te krijgen in het Vlaams parlement. Hem met de neus op de feiten te duwen en samen met deze mensen zichtbaar in de tribunes. Echter wanneer je leest in sociale media dat de minister zelfs een uitspraak van het Grondwettelijk Hof, naast zich neer zal leggen, gaan we daar best niet met een schotelvod naar toe om effekes te babbelen…