Hallo? Hier Diepdal: ‘Ik zoek nog meer manieren om sociale huurders te pesten’

 

Rechtstreeks het artikel lezen op website van Apache.be

https://jdetro.stackstorage.com/s/D7T14GmkJ0NKCqpo

Het artikel downloaden met deze bovenstaande link

Stigmatisering?

Iets om ons zorgen over te maken?

Naar aanleiding van onze verschillende persmomenten komen we met teduur.be vaker in de picture.

Op die persberichten komen er achteraf heel wat kwetsende reacties, vaak ingegeven door het opjutten door onze politici. We zien dat zeker naar onze doelgroep, de sociale bewoners, maar evenzeer in de zoektocht naar werk door oudere werklozen. Overal wordt geklaagd dat de huidige arbeidsmarkt kampt met een personeelstekort. Langs politieke kant wordt dan de heilige graal van ‘tewerkstellingsgraad’ aangegrepen om iedereen aan het werk te krijgen, lees responsabiliseren, zelfs de zieken, maar wanneer je als oudere werkloze solliciteert komt het werkelijke beeld in zicht. Hier de link De Standaard 08.01.23 over de vele “nees” bij sollicitaties. Je hebt vaak m.a.w. geen schijn van kans.

Dit terwijl op het ogenblik er nog nooit zo weinig werklozen waren, zie artikel de link De Tijd pleit Mevrouw Crevits ( Cdnv minister van Welzijn – kan het nog cynischer? – om de werkloosheid te beperken in de tijd. lees afschaffen. link Twitter.

Het bewijs dat ‘stigmatisering’ werkt en men steun krijgt van een groot deel van de bevolking.

“Die profiteurs moeten eruit!” “Iedereen moet bijdragen aan de welvaart van onze maatschappij” “Er schort iets wanneer iemand meer dan drie jaar werkloos is”

Voor mensen die wonen in een sociale woning is men nog genadelozer. Daar worden ze niet alleen met succes gestigmatiseerd, ze worden ook intern met succes tegen elkaar opgezet. Hier op de site legio voorbeelden. Eentje wil ik u niet onthouden. Ik plaats haar reactie integraal.

wa zoede willen ??? op de Meierei en de belle Vue wijk word alles verhuurd aan sociale gevallen van vreemde oriziene die der prakties veur niets weunen zuugezegd allienstoande vrewen mee kinders zoender inkomen moar ze weunen der mee ne guule nest in die apartementen en huizen,,en fiesten moar en mee gruut ottoos raaien,, tes nie moeilaak, ze kraagen der nog nen budgetmeter bovenop betoald deure het ocmw veur op te loaien,,dus tgeld moe van de echte gentenirs komen woar veur under verlies goe te moaken in,,, soorte die gien vloams keunen en ier nog nuut ne slag gewirkt en kraage veurrang op Gentenirs dien al joaren op een sociale weuneinge wachten.

Om mevrouw van wederwoord te dienen, deze grafiek:

 

Belangrijk bericht aan onze minister van Wonen nva Diepdal: Die gele balkjes, dat zijn uw Vlamingen hé,….

Vlaams minister van Wonen Matthias Diepdal (N-VA) pakte nog eens uit met cijfers over ­sociale huurfraude (DS 28 janu­ari).
Al 332 ­sociale huurders werden betrapt op onroerend goed in het buitenland, wat betekent dat ze hun recht op een sociale woning verliezen. Prima, doe zo voort. Niemand wil fraudeurs in gesubsidieerde woningen. Maar wil de ­minister nu alsjeblieft ophouden over die huurfraude? Je zou bijna denken dat hij een marginaal ­probleem bewust op de voorgrond plaatst om de aandacht af te leiden van zijn falend woon ­beleid.

nvdr: Dit komt niet van de minister, maar van zijn kabinet waar de strategen, marketeers en influencers zichzelf voor de voeten lopen. Er zijn meer mensen in dienst die zich bezig houden met de loopbaan en de partij dan met beleid.

  1. Het is wachten op een volgende quote dat hij zal uitmelken ten dienste van de eigen achterban.
  2. Er is geen enkele journalist die zijn beweringen natrekt maw  wat zijn die eigendommen, waarde, omstandigheid enz
  3. Zoek het belang van de houding en je komt aan de waarheid.