Het moratorium op verkoop sociale woningen is zo lek als een zeef.

West-Vlamingen tellen meer dan vijf miljoen euro neer voor 72 sociale appartementen op Meulestede: “Anders stonden ze te verkrotten”

In Gent alleen al, werden deze legislatuur reeds 183 sociale woningen verkocht, waarvan dit jaar al meer dan 100!

GENT

Amper een jaar geleden verhitte de verkoop van twee blokken op Meulestede nog de gemoederen. Nu raakt bekend dat twee West-Vlaamse investeerders de blokken kochten. Zij legden exact 5.540.000 euro op tafel. “Inmiddels zijn de eerste woningen gerenoveerd”, zegt projectontwikkelaar Bram Thuyn. “Ik beloof: we gaan geen exuberante prijzen vragen.”

Cedric Matthys 12-10-22, 06:30 https://www.hln.be/gent/west-vlamingen-tellen-meer-dan-vijf-miljoen-euro-neer-voor-72-sociale-appartementen-op-meulestede-anders-stonden-ze-te-verkrotten~a9da2de3/?referrer=http%3A%2F%2Fm.facebook.com%2F

Welke woningen werden verkocht? De woningen waar meer dan 170.000 gezinnen op wachten.

Hoeveel sociale woningen staan er nu leeg in Vlaanderen ? Duizenden! (10/15.000 eenheden) https://www.vmsw.be/Home/Footer/Over-sociale-huisvesting/Statistieken/Woningen-en-gronden

Wat is de eigenlijke bedoeling van onze Vlaamse regering?

Waarom de minister van wonen in de Vlaamse Regering meer dan een miljard in kas houdt ipv te investeren?

Op dag van de armoede, maandag 17 oktober, komt er een persconferentie met aanklacht én toelichting van de juridische stappen die ondernomen werden tegen het fusiedecreet van minister Diependaele. Mensen die ingeschreven zijn op de nieuwsbrief krijgen hiervan vooraf info.

Plaats Dienstencentrum De Waterspiegel Eerste verdieping Bibliotheek Meulestedesteenweg 510 Gent 10.30 uur.

Verslag volgt.