Promotiemateriaal

Doe mee met de petitieactie

Ons streefdoel is 30.000 Gent en 100.000 Oost Vlaanderen handtekeningen ophalen om de overheid te overtuigen om een volksraadpleging te houden over de wooncrisis.

Petitie Oost Vl

Petitielijst Oost Vl

Petitie GENT

Petitielijst GENT

Petitie Vlaams Parlement

U kan alle documenten rechtstreeks in pdf downloaden

Kunnen we ergens digitaal de petitie tekenen?

Is een vraag die we regelmatig krijgen tijdens onze acties. We stelden de vraag aan de Vlaamse overheid:

Via sms mocht ik volgende vraag van u ontvangen : “Is er een timing inzake de toelating van elektronische handtekening bij gemeentelijke volksraadpleging”

Wij kunnen u geen concrete datum/timing geven.  Zoals reeds gemeld, maakt het voorstel tot toelating van de elektronische handtekening deel uit van een grotere wijziging van het decreet lokaal bestuur (DLB).  Nadat dit voorstel van wijziging DLB is goedgekeurd, kan het Besluit Vlaamse Regering inzake de volksraadpleging (gemeente en district) en de Vlaamse Adviescommissie voor Volksraadplegingen aangepast worden.  In het voorstel van wijziging van het decreet lokaal bestuur bepaald dat de artikelen m.b.t. de volksraadpleging pas in werking treden op een door de Vlaamse Regering bepaalde datum, omdat het BVR moet aangepast zijn alvorens de betreffende artikelen effectief in het werkveld kunnen toegepast worden. 

Met vriendelijke groeten

Kristel Croonen

Afdelingshoofd Lokale Organisatie en Werking

Vlaamse Overheid

AGENTSCHAP BINNENLANDS BESTUUR

Vrij te gebruiken voor uw lokale acties

Er is een vraag vanuit het Brussels gewest gekomen om een soortgelijke affiche te maken in het Frans. Wie een toepasselijke slogan heeft, mag hem op ons loslaten. De organisatie telt daar reeds een 60 tal leden! https://www.actionlogementbxl.org/